Pirzadeh Zinat Fjäril I Koppel

Pirzadeh Zinat Fjäril I Koppel
Pirzadeh Zinat Fjäril I Koppel
Beskrivning av Pirzadeh Zinat Fjäril I Koppel

I Teheran befinner sig en ung kvinna. Under en natt ska hon fatta sitt livs största beslut det som kommer att förändra hela hennes tillvaro och påverka många människors liv. I väntan på gryningen blickar hon tillbaka och funderar över den flicka som hon en gång var.

För länge sedan kom Shirins farfar vandrande över gränsen från Sovjetunionen till den lilla staden Chalos vid Kaspiska havet. Han blev kär i stadens längsta flicka och bestämde sig för att stanna för gott. Runt farmor och farfars vackra hus samlas släkten farbror Abbas med affärssinne farbror Babak som får kvinnorna på fall och den vackra men ogifta faster Mahasti. Och förstås Shirin och hennes familj. Hon är den enda dottern bland fem syskon men minst lika modig som sina bröder och fylld av äventyrslust. Det försätter henne i svårigheter och för med sig fantastiska upplevelser. Som liten flicka iakttar hon och lyssnar på tanterna som skvallrar om Farah Diba i farmors kök och kvinnorna som gör upp äktenskapsaffärer i badhuset.

Före revolutionen är livet förhållandevis enkelt men med revolutionen kommer mörkret och Shirins hjärta härdas av allt som sker omkring henne.

Fjäril i koppel är Zinat Pirzadehs debutroman. En roman inspirerad av författarens liv och uppväxt i Iran i en tid av förändring.

Sagt om boken:
Jag tycker att Fjäril i koppel är väl värd att bli uppmärksammad.
Gefle Dagblad

Sällan får man läsa en så närgången och naken redogörelse över ett lands tillstånd färgad av lika delar kärlek och avsky. … Man blir glad över det faktum att en riktig människa reser sig ur ruinerna. … Och Zinat Pirzadeh lär återkomma och då får hon gärna syna Sverige i sömmarna.
Helsingborgs Dagblad

Hon gör bruk av sin fantastiska förmåga att röra sig mellan humor värme och det smärtsamma och avskyvärda. Underfundiga metaforer och bilder vävs samman med sällsamma anekdoter och minnesbilder. Persongalleriet glöder av original … Zinat har mer att berätta. Det står klart för all alla som läser Fjäril i koppel. Och mer vill vi höra.
Östgöta Correspondenten

Läs mer om Pirzadeh Zinat Fjäril I Koppel...


Sök bästa pris på Pirzadeh Zinat Fjäril I Koppel hos: