Pinfold Levi Svart Hund

Pinfold Levi Svart Hund
Pinfold Levi Svart Hund
Beskrivning av Pinfold Levi Svart Hund

En dag skymtar familjen Hoppet en gigantisk svart hund utanför sitt hus. Titta själv på tassavtrycket på bilden på bokens framsida så förstår du hur stor den är! Skräcken sprider sig. Bara en i familjen den allra minsta blir inte rädd. Hon till och med öppnar dörren och går ut för att tala med besten …

Svart hund är en berättelse om att bli rädd. Eller en berättelse om att inte bli rädd. Det beror på hur man ser på saken.

SAGT OM BOKEN:

Boken är omedelbart tilldragande: En stor tunn med spännande omslag och ett litet barn på framsidan som står vid kanten av spåret från ett jättestort djur.

En enkel repetitiv story magnifika bilder en sympatisk sensmoral och ett lyckligt slut. En bok att locka med och som lever upp till den löftesrika omslagsbilden.

Den brittiska bilderboksmakaren har gjort en attraktiv högläsningsbok lika omedelbart fängslande som en komprimerad folksaga. Som för fem minuter kan avleda barnet (och föräldrarna för all del) från apparnas förtrollande värld och bilda en språklig och konstnärlig gemenskap. En liten bubbla vid sängkanten. Det är där i fullkomlig trygghet som det svåra kan få bearbetas och brottas ner. Gunilla Brodrej i Expressen

Enkel berättelse om en stor svart hund så stor att ingen i familjen vågar konfrontera den utom minstingen Lilla. Otroligt vackra färgstarka bilder lyfter texten på ett bra sätt.

Att på så få sidor också lyckas säga så mycket om fenomenet rädsla är beundransvärt bara det. Passar barn i förskoleåldern. Mats Gustafsson Hedenström i Kommunalarbetaren

Framför allt är det illustrationerna som lyfter boken. Och trots att den utspelar sig i fullt dagsljus vilar en närmast gotisk stämning över bilderna. Pinfold målar med en dov färgskala och myllrande detaljrikedom.

Framför allt dras jag gång på gång till inomhusscenerna som är som frusna ögonblick där skeendet är fångat mitt i flykten. Stolen som precis är på väg att välta teet som precis är på väg att rinna ut ur kannan katten som med ilsken svans reagerar på smörgåsen som just landar i matskålen.

Dessutom små sepiafärgade sidobilder som fint ackompanjerar de stora måleriska. Dessa mindre bilder som närmast för tankarna till gamla fotografier av upptäcksresande tillför ytterligare en dimension och ligger som en förklarande länk mellan texten och bilderna.

Trots att Djangon var en djärvare bok på många sätt tycker jag att Levi Pinfold med den här boken lyckas med att ta ett steg närmare barnets föreställningsvärld utan att för den skull ge avkall på den konstnärliga kvaliteten. Jessica Gottberg i Helsingborgs Dagblad

Djangon var på många sätt ett litet mästerverk men var mer en crossoverbok än vad Svart hund är. Jag tror att fler yngre barn kan tillgodogöra sig den senare. Själv är jag barnsligt förtjust i Levi Pinfolds illustrationer och kanske är det framförallt illustrationerna som gör boken den här gången. Svart hund är fin bok om rädsla och hur den kan överbryggas. Emelie Ljungberg på Bokunge

OM FÖRFATTAREN
Levi Pinfold är författare och illustratör bosatt i Bristol i England. Våren 2012 utgav Karneval hans debutbok Djangon som erhöll det prestigefulla The Booktrust Early Years Award i klassen för bästa nya illustratör.

Läs mer om Pinfold Levi Svart Hund...


Sök bästa pris på Pinfold Levi Svart Hund hos: