Pessl Marisha Fördjupade Studier I Katastrof…

Pessl Marisha Fördjupade Studier I Katastrof…
Pessl Marisha Fördjupade Studier I Katastrof…
Beskrivning av Pessl Marisha Fördjupade Studier I Katastrof…

Jag skrev den här redogörelsen ett år efter att jag hittade Hannah död.
Jag trodde att jag hade lyckats utplåna alla spår av den där natten inom mig. Men jag hade fel.
Varje natt när jag slöt ögonen och försökte sova såg jag henne framför mig igen precis som jag fann henne hängandes från en tall i en orange förlängningssladd. Nacken var bruten som en tulpanstjälk och ögonen såg ingenting.
Eller så var det just det som var problemet. De hade sett allting.

Sextonåriga Blue har aldrig bott på samma plats i mer än en termin. Tillsammans med sin pappa den erkände gästprofessorn har hon rest runt i USA och fått det mesta av sin skolundervisning i bilen. Trots detta eller kanske just därför är Blue en toppstudent som vet mer om den klassiska litteraturen än om det liv som tonåringar förväntas leva. Men när Blues pappa plötsligt beslutar sig för att Blue ska tillbringa hela sitt sista år i high school på ett och samma ställe tar hennes liv en oanad vändning. På ärevördiga St. Gallway School blir hon indragen i en grupp studenter som kallas De blåblodiga och vars tillvaro kretsar kring Hannah Schneider skolans karismatiska filmlärare. Snart befinner sig Blue i en komplicerad härva av konspirationer svek och död

Lysande kommer garanterat att bli samma omedelbara klassiker och kultbok som ´Den hemliga historien´ eller ´Virgin suicides´.
Sunday Telegraph

Översättning Eva Johansson

Läs mer om Pessl Marisha Fördjupade Studier I Katastrof…...


Sök bästa pris på Pessl Marisha Fördjupade Studier I Katastrof… hos: