Persson Olle Vandringsturer I Vänerland

Persson Olle Vandringsturer I Vänerland
Persson Olle Vandringsturer I Vänerland
Beskrivning av Persson Olle Vandringsturer I Vänerland

Vänerområdet ger helt unika möjligheter till vandringsupplevelser. Vänern är Sveriges största insjö och så stor att den känns mer som ett innanhav än en sjö.

Här finns fantastiska utsiktsplatser att upptäcka kustvandringar att njuta av och inte minst upplevelserika vandringar på många av Vänerns större öar. Detta kombinerat med tillgång till mängder av trevliga fik vandrarhem hotell restauranger och andra upplevelser gör Vänerland till ett utmärkt område för en aktiv kortare eller längre semester.

Guideboken inspirerar till att på egen hand göra dagsturer på allt från någon timme till hela dagar där du upplever mötet mellan land och innanhav och en säregna natur och vildmark som formats av detta. Allt fi nns lätt tillgängligt nära inpå oss. Förvånansvärt få har verkligen sett och upplevt Vänern i sin väldighet. Vänern är en alltför väl bevarad hemlighet.

Turerna bygger på egen och andras samlade erfarenhet och beskriver ingående hur du gör dagsturer eller kortare turer som i de allra flesta fall är rundturer som går tillbaka till utgångspunkten. Några av de beskrivna turerna går på leder som är handikappanpassade.

Författaren Olle Persson har ett stort engagemang i Vänerland som turistdestination och han är en passionerad vandrare och kajakpaddlare som i många år har utforskat Vänerns möjligheter.

Praktiskt fickformat lätt att ta med sig på turen!

Förlag: Vildmarksbiblioteket

Ur innehållet:

* Vandra i Vänerns pärla Mariestad. Välj mellan skärgård
och Gamla Stan.
* Gå en tur längs Vänerns stränder i Ekens skärgård upplev sagoslottet Läckö och ät insjöfisk i Spikens fiskeläge.
* Besök Kungajaktmuséet och håll utkik efter skogens
konung älgen på Hunneberg.
* Ta passagerarbåt till Lurö mitt i Vänern. Vandra på dagen och ät middag på restaurangen på kvällen.
* Vandra mellan öarna i Kristinehamns skärgård med start
nära Picassostatyn.
* I Klarälvsdeltat mitt i Karlstad kan du uppleva fågelliv och natur från flera spångade leder. Ta båtbuss eller vanlig buss till starten.
* Gå i Linnés fotspår på det blommande berget Kinnekulle
med milsvid utsikt över Vänern.

Läs mer om Persson Olle Vandringsturer I Vänerland...


Sök bästa pris på Persson Olle Vandringsturer I Vänerland hos: