Paborn Sara Tuppen Och Havet

Paborn Sara Tuppen Och Havet
Paborn Sara Tuppen Och Havet
Beskrivning av Paborn Sara Tuppen Och Havet

På en karg ö utanför sydsvenska kusten känd för ett par rostiga kanoner och en vit fyr har lugnet fått ett abrupt slut. Allt beror på mexikansk stridstupp som väcker grannarna i gryningen.
För att få stopp på oljudet bestämmer de sig för att försöka fånga en mystisk vit mink som lever vilt på ön. Minkar äter nämligen fjäderfä. Trots att alla sökt sig till ön för att få vara ifred tätnar snart intrigerna och får alla att involvera sig med varandra på olika plan.

Tuppen och havet är en poetisk suggestiv och komisk berättelse om sökandet efter frihet och om vem man egentligen är. Frågan är om människorna i berättelsen kan frigöra sig genom att stänga omvärlden ute eller om de behöver andra för att kunna återupptäcka sig själva?

»Tuppen och havet är en mycket rolig och charmig bok som man läser med ett leende på läpparna och blir glad av. Med sina speciella berättelser och sin alldeles egna berättarröst är Sara Paborn en frisk fläkt bland nykomlingarna i den svenska litteraturen.

– Ivana Eklund P4

»Mellan fadern och dottern utspelar sig ett drama som i Paborns händer bitvis är ett mästerstycke i såväl språkligt som psykologiskt finlir.

– Annina Rabe Svenska Dagbladet

»Med de två romanerna Släktfeber och Tuppen och havet visar Sara Paborn övertygande – och det är inget man som kritiker kan säga särskilt ofta – att det finns goda förutsättningar för att det framöver ska växa fram ett betydande författarskap.

-Helsingborgs Dagblad

Läs mer om Paborn Sara Tuppen Och Havet...


Sök bästa pris på Paborn Sara Tuppen Och Havet hos: