Östling Brutus De Krushuvade – Och Andra Pel…

Östling Brutus De Krushuvade – Och Andra Pel…
Östling Brutus De Krushuvade – Och Andra Pel…
Beskrivning av Östling Brutus De Krushuvade – Och Andra Pel…

Den mest anslående är utan tvekan en ny bok signerad Brutus Östling förläggaren som blev Augustprisbelönad fotograf… det är omöjligt att inte häpna inför de bilder som här möter ens blick. Fotografierna av pelikaner i norra Grekland pendlar mellan närbilder som i sin täthet får en nästan stiliserad karaktär och vidare vyer som fångar fåglarnas biotop… Östlings fotografier svävar ofta suggestivt mellan förmänskligande identifikation och ett främmandegörande som erkänner både distans till och integritet hos pelikanerna.
Jesper Olsson Svenska Dagbladet

Vem hade trott att jag skulle bli så entusiastisk över en bok om pelikaner att jag släpar runt den och insisterar på att folk jag inte känner bara MÅSTE titta på bilderna? För de är precis så sagolika hisnande och fantastiska som man kan förvänta sig när Brutus Östling hållit i kameran.
Världens bästa fågelfotograf har gjort det igen.
Ingalill Mosander Aftonbladet

Det är inte svårt att förstå att Östling med sin förkärlek för fåglar med personlighet fastnat för just dessa pelikaner. Han kryper nära nära och det är ett under att kameran inte har slunkit ner i något av gapen. Tack och lov överlever kameran den närgångna kontakten och resultatet är en rad unika och halsbrytande bilder av yppersta klass / … / presenterade i en praktfull volym formgiven av den suveräne Jens Andersson.
Eskil Quiding Sydsvenska Dagbladet

Helt osannolika bilder. Minst sagt en annorlunda fotobok om fåglar. Närgånget men det är snarast pelikanerna som är närgångna. Brutus Östlings bilder från mötena med den största av de sju pelikanarterna liknar inga av hans tidigare böcker. När den krushuvade pelikanen sträcker på sig är den rentav längre än fotografen. 10.000 individer finns i hela världen och i norra Grekland har vi den största kolonin. Med hjälp av EU-pengar har man byggt ett par stora häckningsplattformar vid den reglerade Kerkinisjön där häckningen tidigare hade ödelagts av den förhöjda vattennivån. Ett exempel på hur människans intressen kan kombineras med miljöintressen. (För sin senaste bok Att överleva dagen tilldelades Brutus Östling tillsammans med textförfattaren Susanne Åkesson Augustpriset för bästa svenska facklitterära bok 2009.)

Läs mer om Östling Brutus De Krushuvade – Och Andra Pel…...


Sök bästa pris på Östling Brutus De Krushuvade – Och Andra Pel… hos: