Östlin Lillemor Hinsehäxan

Östlin Lillemor Hinsehäxan
Östlin Lillemor Hinsehäxan
Beskrivning av Östlin Lillemor Hinsehäxan

Hinsehäxan är en försäljningssuccé med över 80 000 sålda ex. Boken ligger till grund för SVT:s storsatsning i januari på en dramaserie med samma namn med skådespelare som Vera Vitali och Göran Ragnerstam. I samband med detta släpper Lind & Co en ny pocketutgåva.Lillemor Östlin är inte vem som helst. Hon har tillbringat mer än 25 år av sitt liv i svenska fängelser. Tre gånger har hon rymt från kvinnoanstalten Hinseberg. I 40 år har hon använt amfetamin. Här berättar hon om sitt liv: uppväxten vägen till prostitution narkotikamissbruket oskyldiga och mindre oskyldiga brott de många domarna och om hur det är att sitta i fängelse.

Hinsehäxan är inte en bok om en råbarkad kriminell person utan en gripande berättelse om en stark självständig och begåvad kvinna. En kvinna som förlorar omsorgen om sina barn och som trots hårda motgångar i livet fortsätter att kämpa. Boken ger också en bild av hur den svenska kriminalvården fungerar och beskriver vilka låga beviskrav som ställs i narkotikamål.

I boken berättar Lillemor Östlin även om sitt förhållande till före detta justitieminister Lennart Geijer. Då de träffades första gången var han chef på TCO och de inledde ett förhållande som nästan blev likt vilket som helst med den skillnaden att han betalade för det. Här ger Lillemor sin version av Geijeraffären och bordellhärvan.LILLEMOR ÖSTLIN (f. 1940) har förutom Hinsehäxan även skrivit Dagbok från kvinnofängelset (Lind & Co 2009) och kriminalromanen Skäligen misstänkt för mord (Lind & Co 2011).En fartfylld gripande och strålande begåvad bok av en kvinna som vet mer om kriminalitet än tio deckardrottningar tillsammans.

Maria Küchen Expressen om Hinsehäxan

Läs mer om Östlin Lillemor Hinsehäxan...


Sök bästa pris på Östlin Lillemor Hinsehäxan hos: