Östberg Wilhelm Nyttan Av En Halv Kalebass -…

Östberg Wilhelm Nyttan Av En Halv Kalebass -…
Östberg Wilhelm Nyttan Av En Halv Kalebass -…
Beskrivning av Östberg Wilhelm Nyttan Av En Halv Kalebass -…

Kommer man Afrika närmare genom att läsa om vita plastsandaler dansmasker och korgar? Afrikas problem är välkända eller kanske ökända: krig torka fattigdom aids maktmissbruk. De som arbetat och rest på kontinenten tänker dock lika mycket på skratten musiken rörligheten det vackra landskapet. I denna bok försöker författaren afrikakännaren och museimannen Östberg närma sig den afrikanska vardagen genom föremål att bakvägen komma åt sådant som aldrig får plats i vare sig nyhetstexter eller reseskildringar.

Dessa föremål som ingår i boken och som återfinns i Etnografiska museets samlingar är använda lagade omhändertagna. I bästa fall kan vi kanske se dessa föremål med de ursprungliga brukarnas ögon. Vi skall inte enbart vara hänvisade till främmande kommentatorer och reseskildrare.
Nästan alltid är bokens föremål gjorda för att vara till nytta i ett lokalt samhälle. Man har helt enkelt behövt fotbeklädnad förvaring mat kläder väskor.

I boken berättar Östberg med stor kunskap och erfarenhet om museiföremål på ett annorlunda sätt. Han tar med läsaren till miljön i Afrika där han samlade in föremålen. Det blir på så vis en bok om många ställen människor och livsbetingelser i Afrika.

Wille Östberg är numera bosatt på Gotland tidigare intendent på Etnografiska museet i Stockholm Afrikakännare och författare. Tony Sandin är fotograf på Etnografiska museet och har skickligt nyfotograferat föremålen som ingår i boken.

Läs mer om Östberg Wilhelm Nyttan Av En Halv Kalebass -…...


Sök bästa pris på Östberg Wilhelm Nyttan Av En Halv Kalebass -… hos: