Olivecrona Ann Mitt I Afrika – En Kvinnas Ka…

Olivecrona Ann Mitt I Afrika – En Kvinnas Ka…
Olivecrona Ann Mitt I Afrika – En Kvinnas Ka…
Beskrivning av Olivecrona Ann Mitt I Afrika – En Kvinnas Ka…

16 år gammal bröt hon upp från Sverige för att söka äventyret.


I dag är svenskan Ann Olivecrona en av få som vågar utmana den illegala handeln med människans närmaste släkting. Och hon gör det med risk för livet hotad av tjuvjägare djursmugglare och korrupta politiker.


Från sitt hem som balanserar på ekvatorn ungefär 20 mil norr om Nairobi driver hon ett världsomfattande detektivarbete för att spåra upp och frita fångna och misshandlade apor. I hennes resväska finns förutom ett av Afrikas mest välstämplade pass en uppsättning blöjor bärselar och nappflaskor i olika storlekar.


Men Anns äventyrliga liv rymmer också andra kapitel. Möt en färgstark kvinna som har ridit in zebror åt markisen av Bath blivit fängslad av Idi Amins soldater snarat giraffer från ett jeepflak i 100 kilometer i timmen hjälpt till att hitta geparder åt Richard Attenborough beställt en åsnekärra till Charlton Heston shoppat med Robert Redford stekt köttbullar åt Björn Waldegård tagit hand om en naken Jimi Hendrix räddat Eva Dahlgren undan en dödlig orm sminkat lejon åt Meryl Streep och är bästa kompis med en annan apornas drottning: den brittiska legenden Jane Goodall.ANN OLIVECRONA är dotter till den legendariske tevemannen Gustaf Olivecrona och hade en världsberömd farfar som hette Herbert Olivecrona som opererade hjärnorna på både kung Faisal och Josef Stalin. Vid 60 års ålder vet hon det mesta om hur man handskas med både djur och odjur.PETTER KARLSSON har tidigare skrivit uppmärksammade biografier om bland andra Zlatan Ibrahimovi Stikkan Anderson Lennart Nilsson David Lega Sven-Göran Eriksson och Sven-Bertil Taube.

Läs mer om Olivecrona Ann Mitt I Afrika – En Kvinnas Ka…...


Sök bästa pris på Olivecrona Ann Mitt I Afrika – En Kvinnas Ka… hos: