Oates Joyce Carol Blonde

Oates Joyce Carol Blonde
Oates Joyce Carol Blonde
Beskrivning av Oates Joyce Carol Blonde

Den 3 augusti 1962 ringde Döden på dörren till 12305 Fifth Helena Drive i Los Angeles. Morgonen därpå hittades Marilyn Monroe död i sitt hem bara 36 år gammal. Det blev årets nyhet större än Kuba-krisen några veckor senare. Och spekulationerna började. Under de snart fyrtio år som gått sedan dess har många försök gjorts att teckna hennes levnadsöde: ett övergivet och ensamt barn utan fotfäste i livet psykiskt labil mor okänd far fosterhem en kanske alltför snabb lysande karriär drogmissbruk olyckliga äktenskap aborter och förtal.

Den här boken är något helt annat. Den ger sig inte ut för att vara en biografi. Det är en storslagen och inlevelsefull roman där Joyce Carol Oates ger röst åt barnet kvinnan och den undergångsdömda celebriteten. Ett närgånget porträtt av en känslig och begåvad ung kvinna som skapar och omskapar sin identitet på ett till sist förödande vis. Kanske på sitt sätt det sannaste vittnesmålet någonsin om Norma Jean Baker som av Hollywood stöptes om till den amerikanska Drömflickan – dyrkad världen över.
Iskalla inblickar ges i en filmindustri som både när och förtär sina offer liksom långt ifrån smickrande bilder av de mäktiga männen i Norma Jeans liv: Joe DiMaggio Arthur Miller John Kennedy och många andra.

Läs mer om Oates Joyce Carol Blonde...


Sök bästa pris på Oates Joyce Carol Blonde hos: