Nyberg Robert Guldfeber

Nyberg Robert Guldfeber
Nyberg Robert Guldfeber
Beskrivning av Nyberg Robert Guldfeber

Det är så makalöst roligt. Göran Everdahl i Gokväll

450 sprängfyllda sidor Robert Nyberg-satir bättre julklapp kan man inte önska! Hans Larsson i Dagens Arbete

Få svenska konstnärer har fått sina bilder lika spridda som Robert Nyberg. I allt från vykort och flygblad i miljontals exemplar till seriestrippar och tunnelbanekampanjer i storformat har ingen kunnat undgå hans samtidskommentarer.

Och de är lätta att känna igen. På ett alldeles eget sätt förmår Robert Nyberg förena politisk skärpa med varm humor och dräpande satir.

I Guldfeber tar Robert Nyberg det utrymme hans unika konstnärskap förtjänar. Här presenterar han ett stort urval av sina bilder från de senaste tjugo åren. Det blir en myllrande krönika över en tid ett land och en värld där så mycket skulle kunna vara annorlunda. Men också en lustfylld och inspirerande upptäcktsresa genom bildens uttrycksmöjligheter.

Ingen kan som Robert Nyberg dra ner brallorna på pampar byråkrater och börsklippare. Deras fikonspråk om rationaliseringar och vinstintressen i den offentliga sektorn avslöjar han roligt och obarmhärtigt.
Juryns motivering för EWK-priset 2011

Robert Nyberg har gjort samtidskommenterande bilder i tjugofem år. Mycket uppmärksammade är hans teckningar för Kommunal. Han medverkar regelbundet i bland annat Aftonbladet Dagens Arbete och Publikt. Robert Nyberg är också en av initiativtagarna till satirarkivet.se en nätsida för all världens satir. Han illustrerar dessutom barn- och fackböcker bland annat flera böcker om språk och tänkande i samarbete med Johan Althoff. Robert är mångfaldigt prisbelönad senast med EWK-priset 2011.

Läs mer om Nyberg Robert Guldfeber...


Sök bästa pris på Nyberg Robert Guldfeber hos: