Norlin Arne1958 – När Folkhemmet Fick Fotbo…

Norlin Arne1958 – När Folkhemmet Fick Fotbo…
Norlin Arne1958 – När Folkhemmet Fick Fotbo…
Beskrivning av Norlin Arne1958 – När Folkhemmet Fick Fotbo…

VM i fotboll 1958 är det största idrottsevenemang som någonsin ägt rum i Sverige och silvret är vår största fotbollsframgång. När Sverige spelade final mot Brasilien den 29 juni stod landet mer eller mindre stilla: femtiotusen på Råsunda tre miljoner framför tv-apparaterna och resten lyssnade på Lennart Hyland i radio.

Lagom till 50-årsjubileet kommer nu hela historien från den spännande kampen om att få arrangera VM till Pelés blå
finaltröja såld på auktionsfirman Christies i London för över en miljon kronor. Berättelsen om turneringen varvas med exklusiva intervjuer med dem som var med: Pelé Bobby Robson Just Fontaine Mel Charles Agne Simonsson Kurt Hamrin och Fritz Herkenrath – den tyske målvakten som släppte in Kurre Hamrins 3-1-mål semifinalen.

Men det är också en bok om Sverige och hur vi hade det på 50-talet. Rekordår nyval ATP-debatt och knappt någon arbetslöshet. Tv:s genombrott. Rock-Fnykis. Raggare i stora bilar och Buena sera med Little Gerhard på jukeboxen. Världen trängde sig dessutom på och påverkade fotbollen: kriget i Algeriet upproret i Ungern och Israelkonflikten.

Boken är rikt illustrerad med såväl nytagna bilder som arkivbilder.

Läs minns och dröm om en tid när Sverige var som allra bäst – inte bara i fotboll.

Ur recensionerna:

Alltför många sportböcker tenderar att vara hafsverk. Därför njuter jag när jag läser och märker hur ingen detalj är för liten för att Arne Norlin ska ta med den. Det gör han rätt i för i en bok som denna är det detaljerna som gör helheten. Aftonbladet

Det är ett riktigt praktverk med ett suveränt illustrationsmaterial. Norlin tycks ha dammsugit så gott som allt tillgängligt material och intervjuat många av de inblandade till exempel Pelé den megastjärna som tändes den gången. Svenska Dagbladet

underbar och en formidabelt ambitiös bok Helsinborgs Dagblad

Läs mer om Norlin Arne1958 – När Folkhemmet Fick Fotbo…...


Sök bästa pris på Norlin Arne1958 – När Folkhemmet Fick Fotbo… hos: