Nilsson L- G Väder Och Vind Till Sjöss

Nilsson L- G Väder Och Vind Till Sjöss
Nilsson L- G Väder Och Vind Till Sjöss
Beskrivning av Nilsson L- G Väder Och Vind Till Sjöss

Brukar du tillbringa semestern i en båt? Kanske är du en inbiten seglare som blivit nyfiken på att ge sig ut på andra vatten än de hemmavid? Oavsett vana är vädret en viktig faktor för alla som vistas ute på sjön till havs eller vid kusterna. Med ökade kunskaper om väder och vind blir du säkrare till sjöss och en skickligare seglare.

I Väder och vind till sjöss får du veta mer om lågtryck och högtryck och om vilka vindar och väder de skapar om åska och blixtar om sjöbris om hur vinden påverkas av geografin och topografin (t ex av branta kuster sund vikar öar och insjöar). Här tas också upp sådant som dis och dimma vågor strömmar vattenstånd och tidvatten. Du får lära dig mer om väderprognoser och hur man ska tolka dem. Boken innehåller också en praktisk molnatlas med mängder av färgbilder och förklaringar till hur man kan tolka molnhimlen och göra egna prognoser.

I boken finns en genomgång av olika farvatten i Sverige Norden och på andra håll i Europa. Här beskrivs de speciella förhållanden som råder på bl a Östersjön Kattegatt Skagerrak Nordsjön Engelska kanalen vid Atlantkusterna på Norska havet Biscaya och på Medelhavet.

Boken innehåller ett stort antal färgfoton figurer tabeller och diagram som man kan ha praktisk nytta av till sjöss och när man gör egna prognoser.

Läs mer om Nilsson L- G Väder Och Vind Till Sjöss...


Sök bästa pris på Nilsson L- G Väder Och Vind Till Sjöss hos: