Nicholls David En Dag

Nicholls David En Dag
Nicholls David En Dag
Beskrivning av Nicholls David En Dag

EXTRA! INTERVJU med DAVID NICHOLLS
– Storyn bakom boken.

Året är 1988 dagen 15 juli. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitet. I morgon måste de skiljas. Så var kommer de att vara den här dagen om ett år? Året därefter? Och alla år som kommer?

Två personer. Tjugo år. En dag.

Jag kan föreställa mig dig som fyrtioåring sa hon med skadeglädje i rösten.

Jag kan se det framför mig nu faktiskt.
Han log utan att öppna ögonen. Jaha får jag höra då.

Vi får följa Dexter och Emma under tjugo års tid på ett ovanligt sätt: berättelsen gör nedslag i deras tillvaro under just en dag varje år. Dexter är en stilig charmör med en programledarkarriär på gång men riskerar att trasa sönder sina chanser. Intellektuella smarta Emma har författarambitioner men tenderar att misslyckas med det mesta. De älskar varandras sinne för humor och kanske har de i varandra hittat den bästa vän de någonsin kommer att få. Men vill de något mer?

OM FÖRFATTAREN

David Nicholls (f. 1966) har skrivit flera böcker
film- och tv-manus bl a romanerna På vinst och förlust och Mitt livs roll samt manus till den populära tv-serien Kalla fötter (Cold feet).

En dag med originaltitel One Day kommer på bio 2011 med
Anne Hathawy och Jim Sturgess i huvudrollerna.

OM UPPLÄSAREN

Anders Ekborg är en av Sveriges
Mest mångsidiga artister och har arbetat både med
Björn och Bennys musikaler och på Dramaten och
nominerades till Iris ljudbokspris 2010.

OJOJO BOKEN SOM ALLA SNACKAR OM. VÄRLDEN ÖVER!

David Nicholls En dag är en av de största brittiska boksuccéerna på senare år. Den har legat på de brittiska topplistorna oavbrutet sedan den först kom ut sommaren 2009 och när den släpptes i USA blev den raskt den snabbast säljande förstaupplagan i förlaget Vintages historia. Förutom litteraturkritikerna så är det inte lätt att räkna alla positiva utlåtanden kring boken.

En dag är hysteriskt rolig och fruktansvärt sorglig varm underfundig välskriven rörande engagerande och alldeles alldeles underbar
/Helene Dahlgren Bokhora

Rapp rolig och sensuell
/Emma Hamberg

One day är något så ovanligt som mainstreampop med djup och klass. Boken kan mycket väl bli en När Harry mötte Sally för generationen som växte upp på 90-talet.
/Markus Larsson Aftonbladet

’A totally brilliant book about the heartbreaking gap between the way we were and the way we are…the best weird love story since THE TIME TRAVELER’S WIFE. Every reader will fall in love with it. And every writer will wish they had written it.’
/Tony Parsons

’Big absorbing smart fantastically readable . . . brilliant on the details of the last couple of decades of British cultural and political life’
/Nick Hornby

I finished it last night and I’m still quite wobbly and affected by it. It was BRILLIANT. . . the jealously nearly made me puke. I wish I’d written this book
/Marian Keyes

PÅ BIO 2011

Filmversionen av En dag med manus av Nicholls kommer på bio under 2011 med Anne Hathaway och Jim Sturgess i huvudrollerna. David Nicholls har tidigare skrivit böckerna På vinst och förlust och Mitt livs roll och manus till film och tv bland annat flera avsnitt till tv-serien Kalla fötter.

Läs mer om Nicholls David En Dag...


Sök bästa pris på Nicholls David En Dag hos: