Nesbø Jo Smärtans Hus

Nesbø Jo Smärtans Hus
Nesbø Jo Smärtans Hus
Beskrivning av Nesbø Jo Smärtans Hus

I en banklokal i Oslo får chefen 25 sekunder på sig att tömma bankvalvet. Han behöver 31 vilket får rånaren att skjuta en kvinnlig anställd. Trots att allt finns på video står polisen handfallen inför det brutala mordet.
Samtidigt kallas Harry Hole till en brottsplats som visar sig vara exflickvännens lägenhet. Nu är hon död och Harrys ärkefiende Tom Waaler är inte sen att utnyttja det faktum att Harry var den som sist såg henne i livet.
För att rentvå sig tvingas Harry ta hjälp av Oslos mest fruktade bankrånare en man som kontrollerar stadens undre värld från sin cell i fängelset. Samtidigt som huvudstaden skakas av ännu ett bankrån ger sig Harry ut på en desperat jakt på sanningen som för honom tillbaka till hans eget mörka förflutna.

Jo Nesbø är Norges genom tiderna största kriminalförfattare. Böckerna om antihjälten Harry Hole har sålt i långt över en miljon exemplar bara i Norge och är översatta till tjugofem språk. Idag ses Nesbø som ett av de stora internationella namnen i genren i klass med Dennis Lehane och Michael Connelly.

Översättning av Per Olaisen.

Jo Nesbø skriver högklassiga thrillers. De är täta spännande laddade. Överrumplande och synnerligen välskrivna. Han har ett driv i berättandet som man inte är van vid i nordiska thrillers.
Helsingborgs Dagblad

Böckerna om Harry Hole i utgivningsordning:
Fladdermusmannen
Kackerlackorna
Rödhake
Smärtans hus
Djävulsstjärnan
Frälsaren
Snömannen

Läs mer om Nesbø Jo Smärtans Hus...


Sök bästa pris på Nesbø Jo Smärtans Hus hos: