Nesbø Jo Kackerlackorna

Nesbø Jo Kackerlackorna
Nesbø Jo Kackerlackorna
Beskrivning av Nesbø Jo Kackerlackorna

En politisk skandal hotar när Norges ambassadör i Thailand hittas mördad på ett motellrum. Att statsministerns nära vän har foton på nakna småpojkar i sin portfölj får inte komma till allmän kännedom. På UD i Oslo vill man snabbt tysta ner mordet och i samråd med polisen skickas Harry Hole till Bangkok för att på ett diskret sätt hitta den skyldige. Väl på plats i den myllrande storstaden kämpar Harry för att vänja sig vid hettan trafiken och ett liv utan alkohol.
För varje dag klarnar mystiken kring mordet allt mer det är något oroväckande som pågår i den norska kolonin i landet. Ljusskygga personer vill hindra att sanningen ska komma fram och Harry förstår att han måste vara allt annat än diplomatisk för att lösa fallet.

Jo Nesbø är Norges genom tiderna största kriminalförfattare. Böckerna om antihjälten Harry Hole har sålt i långt över en miljon exemplar bara i Norge och är översatta till tjugofem språk. Idag ses Nesbø som ett av de stora internationella namnen i genren i klass med Dennis Lehane och Michael Connelly.
Kackerlackorna är Jo Nesbøs andra roman om Harry Hole och utkommer i denna pocketutgåva för första gången på svenska.

Översättning av Per Olaisen.

Jo Nesbø skriver högklassiga thrillers. De är täta spännande laddade. Överrumplande och synnerligen välskrivna. Han har ett driv i berättandet som man inte är van vid i nordiska thrillers.
Helsingborgs Dagblad

Böckerna om Harry Hole i utgivningsordning:
Fladdermusmannen
Kackerlackorna
Rödhake
Smärtans hus
Djävulsstjärnan
Frälsaren
Snömannen

Läs mer om Nesbø Jo Kackerlackorna...


Sök bästa pris på Nesbø Jo Kackerlackorna hos: