Nesbø Jo Frälsaren

Nesbø Jo Frälsaren
Nesbø Jo Frälsaren
Beskrivning av Nesbø Jo Frälsaren

En man blir ihjälskjuten under Frälsningsarméns konsert mitt i julstressen på Oslos mest kända gata. Brottet är obegripligt vem vill se frälsningssoldaten Robert Karlsen död?
Bildupptagningar från platsen pekar ut en misstänkt men polisens identifikationsexpert förvirras av att ansiktet förändrar sig från bild till bild. Snart visar det sig att man har att göra med en ansiktslös torped känd som Lilla frälsaren under Balkankriget.
Att Robert Karlsen och Frälsningsarmén skulle ha något mörkt i sitt förflutna förefaller osannolikt men Harry Hole och hans kollegor nystar långsamt upp en historia som leder dem in i Oslos mörka nattvärld. Genom stadens bistra vintergator går den andlöst spännande jakten på mannen utan ansikte. Och det är bråttom för det är tydligt att mördaren inte har avslutat jobbet än

Jo Nesbø är Norges genom tiderna största kriminalförfattare. Böckerna om antihjälten Harry Hole har sålt i långt över en miljon exemplar bara i Norge och är översatta till tjugofem språk. Idag ses Nesbø som ett av de stora internationella namnen i genren i klass med Dennis Lehane och Michael Connelly.

Nesbø är en mästare.
SYDSVENSKAN

Ett varningsord sätt inte i gång att läsa Frälsaren en vardagskväll för då kommer du urlakad och hålögd till jobbet dagen därpå.
NERIKES ALLEHANDA

Översättning av Per Olaisen
Uppläsare: Jan Waldekranz
Innehåller 15 CD + 1 mp3-CD
Speltid ca 175 timmar

Läs mer om Nesbø Jo Frälsaren...


Sök bästa pris på Nesbø Jo Frälsaren hos: