Nesbø Jo Djävulsstjärnan

Nesbø Jo Djävulsstjärnan
Nesbø Jo Djävulsstjärnan
Beskrivning av Nesbø Jo Djävulsstjärnan

Semestertider i Oslo. En värmebölja håller staden i ett obarmhärtigt grepp. Polishuset står tomt sånär som på två personer: karriäristen Tom Waaler och Harry Hole vars uppsägning hänger i luften sedan han förgäves försökt bevisa att Waaler är skyldig till mord och vapensmuggling.
Då en ung kvinna hittas mördad med en femuddig röd diamant under ögonlocket och ett avhugget pekfinger tvingas Harry ta sig an fallet tillsammans med Tom Waaler.
Mördaren slår till gång på gång efter ett till synes obegripligt mönster och paniken sprider sig bland allmänheten. Harry arbetar febrilt för att knäcka djävulsstjärnans symbolik. Samtidigt är det dags att göra upp med Waaler en gång för alla.

Jo Nesbø är Norges genom tiderna största kriminalförfattare. Böckerna om antihjälten Harry Hole har sålt i långt över en miljon exemplar bara i Norge och är översatta till tjugofem språk. Idag ses Nesbø som ett av de stora internationella namnen i genren i klass med Dennis Lehane och Michael Connelly.

Översättning av Per Olaisen.

Jo Nesbø skriver högklassiga thrillers. De är täta spännande laddade. Överrumplande och synnerligen välskrivna. Han har ett driv i berättandet som man inte är van vid i nordiska thrillers.
Helsingborgs Dagblad

Böckerna om Harry Hole i utgivningsordning:
Fladdermusmannen
Kackerlackorna
Rödhake
Smärtans hus
Djävulsstjärnan
Frälsaren
Snömannen

Läs mer om Nesbø Jo Djävulsstjärnan...


Sök bästa pris på Nesbø Jo Djävulsstjärnan hos: