Näringslära för högskolan – från grundläggande till avancerad nutrition

Näringslära för högskolan – från grundläggande till avancerad nutrition

Näringslära för högskolan – från grundläggande till avancerad nutrition är ett svenskt standardverk inom utbildningar på högskolenivå, sedan 30 år tillbaka. Denna sjätte upplaga innehåller flera nya och uppdaterade kapitel. Läs mer Boken presenterar bland annat: – Näringsämnen, digestion, metabolism och behov – Bioaktiva ämnen i kosten och nutritionsgenomik – Hälsopåståenden om ämnen i livsmedel – Kostrelaterade sjukdomar i Sverige och internationellt – Matvanor, kostundersökningar och nutritionsstatusbestämning – Idrottsnutrition – Kostsociologi och modedieter – Uppdaterade näringsrekommendationer Förutom faktainformation innehåller boken många idéer som kan användas inom undervisning och nutritionsarbete. Boken vänder sig till universitets- och högskolestudenter inom näringslära, kost och hälsa samt till yrkesverksamma inom hälsoområdet, t.ex. lärare, dietister, nutritionister, läkare och sjuksköterskor. Den fungerar också utmärkt som innehållsrik uppslagsbok. De 20 författarna – några fler än tidigare och många nytillkomna sedan förra upplagan – är alla erfarna universitetslärare, nutritionister, dietister och forskare. Om författarna Lillemor Abrahamsson , f.d. universitetslektor, fil. dr, Institutionen för kostvetenskap, (f.d. Institutionen för hushållsvetenskap), Uppsala universitet. Agneta Andersson , universitetslektor, docent, med. dr, leg. dietist, Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Gerd Nilsson , f.d. universitetslektor, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (f.d. Institutionen för hushållsvetenskap), Göteborgs universitet.

Läs mer om Näringslära för högskolan – från grundläggande till avancerad nutrition

Näringslära för högskolan – från grundläggande till avancerad nutrition

Medicin

Hitta Näringslära för högskolan – från grundläggande till avancerad nutrition även hos:




Rulla till toppen