Mytting Lars Ved – Allt Om Huggning Staplin…

Mytting Lars Ved – Allt Om Huggning Staplin…
Mytting Lars Ved – Allt Om Huggning Staplin…
Beskrivning av Mytting Lars Ved – Allt Om Huggning Staplin…

Den här boken är en komplett informationskälla om ved. Författaren Lars Mytting har samlat erfarenheter från fullfjädrade vedeldare samt från en rad ledande forskare. Ved är späckad med fakta om inköp av ved staplingsmetoder torkning och eldning. Dessutom innehåller boken avsnitt om skogsskötsel miljöaspekter motorsåghistoria och olika sorters eldstäder.

Ved är en nyttig bok som ger värdefull insikt för alla som eldar med ved både för dem som handlar veden i säck eller hugger lite på fritiden och de riktiga vedentusiasterna. Det finns mycket pengar att spara på att använda rätt eldstad och en korrekt eldningsmetod och glädjen över brasan blir ännu större.

I Norge har Ved blivit en försäljningssuccé med 100 000 försålda exemplar på kort tid. 

Den svenska utgåvan har anpassats efter svensk eldningstradition en nödvändighet då norrmännen i huvudsak eldar i eldstäder av gjutjärn medan få har kakelugnar som på norska heter just svenskeovn. Den svenska utgåvan innehåller 16 extra sidor med extrakapitel om kakelugnar och mer bildmaterial.

Författaren går verkligen på djupet med veden elden och livet och lämnar läsaren med vissheten att ved är både överlevnad värme omtanke och kärlek.
Allt om trädgård

Läs mer om Mytting Lars Ved – Allt Om Huggning Staplin…...


Sök bästa pris på Mytting Lars Ved – Allt Om Huggning Staplin… hos: