Myrén Viktoria Iris

Myrén Viktoria Iris
Myrén Viktoria Iris
Beskrivning av Myrén Viktoria Iris

Malva är barnet som överlever. Hon växer upp i skuggan av sin döda tvillingsyster med en skuld hon inte blir kvitt. Som vuxen flyttar Malva med sin man till Nicaragua och känslan av tomhet tilltar.
Malva plågas av små tiggande händer som rycker i hennes kläder av kvinnor som fulla av ärr flyr sina män av djuren som krälar under huden och av hennes eget förhållande till mannen som kväver henne allt mer.
Även hos Malvas mamma Viola river flytten upp smärtsamma sår. Skärvor av minnen från ett annat trauma tränger sig på ett trauma hon ägnat ett liv åt att försöka glömma. Viola flyr ut till växterna i sin trädgård samtidigt som Malvas pappa försvinner in i sin egen värld.
Iris handlar om en familj i upplösning om kvinnors sorger och förluster och om den ibland tunna gränsen mellan begär och övergrepp.
Iris är en djärv fängslande roman skriven av en författare med häpnadsväckande kontroll över språkets lyster. Per Planhammar Göteborgs-Posten
Läs läs läs! Jag fortsätter att imponeras av Viktoria Myréns närmast hypnotiska språkkänsla och hennes förmåga att skapa frågeställningar som berör. Ett författarnamn att räkna med tror jag bestämt. Helena Dahlgren (f.d Bokhora) Dark Places

Läs mer om Myrén Viktoria Iris...


Sök bästa pris på Myrén Viktoria Iris hos: