Moström Jonas Stryparen

Moström Jonas Stryparen
Moström Jonas Stryparen
Beskrivning av Moström Jonas Stryparen

Natten mot Lucia drar den värsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall. Sjukhuset snöar igen och blir under tre dygn helt isolerat från omvärlden. Då börjar någon till synes slumpvis att strypa både personal och patienter på vitt skilda ställen på sjukhuset. Varje offer är dessutom knivskuret i pannan – ett lodrätt snitt från hårfästet ner till näsroten.

Läkaren Erik Jensen har nattjour och tar tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg som är på barnakuten med sin gamla kärlek Carolina och hennes nyfödde son Alfred upp jakten på mördaren.

Frågan är var de ska börja leta? Vad har mördaren för motiv finns det någon koppling mellan offren och varför sker morden på så olika platser?

Utredningen kompliceras av att en dödlig influensa börjar härja innanför de kompakta tegelväggarna. Det finns ingenstans att fly och panik utbryter. Och det är bara en tidsfråga innan stryparen slår till igen …

Stryparen är den sjunde romanen i Jonas Moströms framgångsrika serie om läkaren Erik Jensen och kriminalkommissarie Johan Axberg.

JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Han debuterade 2004 med thrillern Dödens pendel. Uppföljaren Svart cirkel kom år 2006 och blev hans genombrott med över 50 000 sålda exemplar. Sedan dess har Moström även nått framgångar med böckerna Rymd utan stjärnor Mirakelmannen och Evig eld.

Pressröster om Evig eld:

Jonas Moström har byggt upp ännu en spännande historia i Sundsvallsmiljö dessutom i vanlig ordning med ett raffinerat slut. Frågan är väl bara när någon fattar tycke och ser till att det blir film av hans ypperliga berättarkonst.Torbjörn Berlin Örnsköldsviks Allehanda

Det är bra driv i handlingen god spänning bra dialog och väl tecknade miljöbilder från Sundsvall.

Kjell-Ove Cederqvist Dagbladet

Läs mer om Moström Jonas Stryparen...


Sök bästa pris på Moström Jonas Stryparen hos: