Moström Jonas Evig Eld

Moström Jonas Evig Eld
Moström Jonas Evig Eld
Beskrivning av Moström Jonas Evig Eld

Kirurgöverläkaren Ola Karlgren blir en sen höstkväll kallblodigt nedskjuten utanför akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus. Läkaren Erik Jensen är först på plats och försöker rädda kollegans liv. Det enda spår han ser av mördaren är den silvergrå kombi som lämnar platsen i ilfart. Kriminalkommissarie Johan Axberg och hans kollegor misstänker att motivet antingen är svartsjuka på grund av offrets ökända otrohetsaffärer eller att det är kopplat till Karlgrens engagemang i det lokala läkemedelsbolaget Global Medical Careness som enligt ryktet säljer medicin med cancerframkallande biverkningar till u-länder.


Samtidigt härjar en pyroman i Sundsvall. Större och större bränder anläggs och det är bara en tidsfråga innan någon kommer till skada. En förbryllande detalj är att pyromanen vid varje brand lämnar efter sig en metallbricka med ett inristat namn och nummer.


En komplicerad utredning tar sin början där spåren pekar både mot Sydafrika och mot Sundsvalls stadsbrand 1888.Evig eld är den sjätte romanen i Jonas Moströms serie om Johan Axberg Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall.JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Han debuterade 2004 med thrillern Dödens pendel. Uppföljaren Svart cirkel kom år 2006 och blev hans stora genombrott med över 50 000 sålda exemplar. 2010 utkom han med den kritikerrosade boken Mirakelmannen.Mirakelmannen har alla ingredienser som en bra deckare behöver. En bok man inte släpper i första taget []

Anita Näsberg Länstidningen ÖstersundDet är en omsorgsfullt skriven klassisk pusseldeckare och det bästa jag läst av Sundsvallsbon.

Joakim Westlund Hudiksvalls TidningJonas Moströms femte deckare i Sundsvallsmiljö ger vad vi både kan kräva och förvänta oss av en bok: den ska både underhålla ge spänning och redovisa tempen på det samhälle vi lever i.

Kjell-Ove Cederqvist Dagbladet

Läs mer om Moström Jonas Evig Eld...


Sök bästa pris på Moström Jonas Evig Eld hos: