Molin Kari Berättelser Från Det Gömda Sverige

Molin Kari Berättelser Från Det Gömda Sverige
Molin Kari Berättelser Från Det Gömda Sverige
Beskrivning av Molin Kari Berättelser Från Det Gömda Sverige

Joséphine från Västafrika hotas av könsstympning. Ana från Kongo är rädd för att åter bli våldtagen och att fängslas. Karen armenier och småbarnspappa från Azerbajdzjan fruktar att behöva skiljas från sina barn. Ett äldre par från Syrien har fem barn och sexton barnbarn i Sverige. Mohammad från Iran tror han riskerar fängelse. Och mongoliska Tuyas barn som är i skolåldern har levt i Sverige nästan hela sina liv.
På uppdrag av Svenska Röda Korset har journalisten Kari Molin intervjuat 25 personer som lever gömda i Sverige och som stannat kvar trots utvisningsbeslut. Uppgiften var att söka deras egna svar på två frågor: Varför återvänder de inte? Hur lever de här?
Livet i Sverige handlar om att få tak över huvudet och mat för dagen. Många flyttar var och varannan månad. De får inga bidrag och är hänvisade till illa betalda svartjobb och andras välvilja. Vuxna har bara rätt till akut vård som inte är subventionerad. Barnen går ofta men inte alltid i skolan.
I boken intervjuas också både professionella och frivilliga som anser att prövningen successivt blivit alltmer restriktiv.

Kari Molin har arbetat i mer än trettio år på Dagens Nyheter men är numera frilansjournalist. Hon har främst skrivit om sociala frågor och socialpolitik men även varit utrikeskorrespondent i Storbritannien.
Tillsammans med Britt Ågren har hon tidigare skrivit boken Klassresan (Alfabeta 1991).

Lars Melander är grafiker målare och tecknare utbildad vid Konstfack. Han har haft många utställningar i Sverige Europa och USA där han var verksam under 1970-talet. Har också gjort flera frimärksutgåvor illustrationer scendekor för tv och en barnbok m.m.

Läs mer om Molin Kari Berättelser Från Det Gömda Sverige...


Sök bästa pris på Molin Kari Berättelser Från Det Gömda Sverige hos: