Mladenovic Dragana Släkten

Mladenovic Dragana Släkten
Mladenovic Dragana Släkten
Beskrivning av Mladenovic Dragana Släkten

Dragan Mladenovic (f.1977) har sedan sin debut 2003 utkommit med sex prisbelönta hyllade och omdebatterade diktsamlingar. Mladenovi har i sitt arbete genomgående försökt hitta nya vägar och områden för sitt språk. Dikternas material och tema kan vara hämtade från egna vardagliga upplevelser såväl som det omgivande samhället politiken och historien. Hon blandar utopiska visioner och statsbyggande idéer deras genomförande och misslyckande.
Genom sin angelägenhet och formsäkerhet har Mladenovi kommit att bli ett av den serbiska poesins mest intressanta namn.

Släkten beskriver två familjer en serbisk och en bosnisk med minnena och ärren kvar från 90-talets krig.
Två serbiska systrar berättar historien om sin familj vars moraliska fundament raserats. Familjestrukturen är en samhällsallegori där gärningsmännen sitter kvar vid makten för att dölja sanningen och förhindra gripandet av krigsförbrytare. I Amsterdam tar bosniska Jasmina emot sin moster på plats för att följa rättegångarna vid internationella domstolen i Haag. Hur fortsätter man leva efter att ha upplevt krigsbrott våldtäkt och mord och är det möjligt för en yngre generation att gå vidare och frigöra sig från bördan av ett krig.
Med självklar klarsynthet språklig lätthet och prosans egenskaper tecknar Dragana Mladenovi relationerna mellan diktens karaktärer om att minnas och gå vidare.

Läs mer om Mladenovic Dragana Släkten...


Sök bästa pris på Mladenovic Dragana Släkten hos: