Mitt liv och mina hästar

Mitt liv och mina hästar

Inom travsporten, även internationellt sett, är Karl Gustav Holgersson närmast en legend.För den stora allmänheten, som mest ser travet som ett spel där man köper en Harry Boy-lott i snabbköpskassan, är han inte lika bekant. Men hadeHolger fötts 30 år senare än vad som står i prästbetyget, är det ingen tvekan om att han i dag varit en stor TV-kändis som Den svenska mannen som talar med hästar!Detta genom sina revolutionerande träningsmetoder till stor del byggda på ett direkt samarbete med hästarna. Som han själv uttrycker det:Många hästar hälsar på mig innnan jag själv ser dem. En sådan kontakt är för mig det finaste som finns! Min metod är enkel och rak. Den går ut på att hästarna ska lära sig ett acceptabelt sätt att samarbeta med människan. Min lilla hemlighet ligger i att jag alltid talar med den individ jag jobbar med; Jag berättar för den vad jag tänker göra och vad jag begär att hästen själv ska hjälpa till med. Min erfarenhet är att detta går hem hos alla sorters hästar. Efter några gånger testar jag om hästarna förstår vad jag menar, och till nästan hunda procent fungerar det om du själv har förtroende för din arbetspartner hästen! Problem uppstår bara om jag glömmer den rätta rutinen, men då får jag raskt en påminnelse om hur det ska vara. Sådana upplevelser kryper ner i ens innerstaBland sina kollegor inom travsporten är Holger känd som en gudabenådad berättare. Och det omdömet kommer sannerligen inte på skam i den här boken. På ett enkelt, rättframt och frejdigt humörfriskt sätt berättar han om sin över 60 år långa karriär. Vi får möta möta hästar som EmterW och Lime Rodney vilka båda deltog i VM-travet i New York och en mängd tvåbenta stora personligheter, både inne på och utanför stallbackarna, inom och utom Sverige.För den travsportintresserade är detta en bok man inte kan vara utan! För alla andra är det ett i sitt slag närmast unikt tidsdokument, där vi får följa med Holger på en resa i både dur och moll, genom det moderna Sveriges framväxt och till hans framgångsrika tid som nära nog kultförklarad i Italien.Kanske är det dags att åter ta upp jubelropen som skallade från Solvallas läktare på sjuttiotalet: Hissa Holger!Boken är rikligt illustrerad med bilder ur privata album men framförallt med mängder av foton ur den världs-berömde hästfotografen Einar Anderssons arkiv.

Läs mer om Mitt liv och mina hästar

Mitt liv och mina hästar

Sport & Fritid

Hitta Mitt liv och mina hästar även hos:
Rulla till toppen