Milewski Jenny Skalpelldansen

Milewski Jenny Skalpelldansen
Milewski Jenny Skalpelldansen
Beskrivning av Milewski Jenny Skalpelldansen

Om du hade makten att göra en annan människa riktigt illa är du säker på att du inte skulle tycka om det?

Författaren Jonas Lerman har blivit både rik och berömd på sina romaner om den bindgalna kirurgen Carl Cederfeldt vars främsta hobby är att tortyrmörda tonårsflickor i sitt garage. All kritik mot det våldsamma och grymma innehållet i hans böcker avfärdar han med att allt bara är på låtsas och inte har något med verkligheten eller honom själv att göra.

Men när Jonas till slut ändå bestämmer sig för att lämna blodet och våldet bakom sig och sluta skriva om Carl Cederfeldt upptäcker han tre saker. För det första att han inte kan sluta. För det andra att gränsen mellan fiktion och verklighet inte alls var så självklar som han trodde. Och för det tredje att innehållet i hans böcker har mer med honom själv att göra än han någonsin kunnat drömma om.

Steg för steg förvandlas Jonas hela tillvaro till en obegriplig mardröm där hans enda väg ut verkar vara att hitta svaret på den klassiska författarfrågan: Var får du allt ifrån?

Jenny Milewski är född 1971 och lever ett stillsamt liv med man barn och hund utanför Malmö. Och hon älskar skräck.

Det är så skönt att alla brottsutredande småbarnsmammor och slitna suputer får konkurrens av någonting annat. SKALPELLDANSEN är en debut som placerar Jenny Milewski någonstans i samma landskap som Johan Theorin på den litterära kartan. Swedish Zombie

Det här är en bok som handlar om böcker. Med Dexter-vibbar. Och som inleds med ett Morrissey-citat. Jag gillar! Lektyr

De sista kapitlen satt jag som på nålar och kunde inte släppa boken ens för en sekund speciellt de allra sista sidorna som jag tyckte var genialiska. Boken är tankens barn

Med känsla för detaljer och en rejäl skopa kolsvart humor är det en mycket intressant skräckdebut. Litteraturmagazinet

Läs mer om Milewski Jenny Skalpelldansen...


Sök bästa pris på Milewski Jenny Skalpelldansen hos: