Mild Nygren Gunilla H.m. Konungens Hovstall …

Mild Nygren Gunilla H.m. Konungens Hovstall …
Mild Nygren Gunilla H.m. Konungens Hovstall …
Beskrivning av Mild Nygren Gunilla H.m. Konungens Hovstall …

Väpnargatan en liten gatsnutt snett bakom Dramaten i Stockholms innerstad. Här inne på gården ryms en oas mitt i stenstaden: H.M. Konungens Hovstall med hästar bilar och vackra vagnar. Ett stycke kultur och kunglig historia mixat med ett klokt hästmannaskap ryms här i det som heter kvarteret Kusen.
H.M. Konungens Hovstall är en bok för alla som är intresserade av ett stycke Stockholmshistoria kunglig glans och hästkultur. Här skildras vardag och fest för hovstallets invånare både två- och fyrbenta. I hovstallet finns pampiga vagnar seldon från 1800-talet den tre ton tunga Tjocka Berta den kungliga Daimlern från 1950-talet med generös takhöjd för håruppsättningar och höga hattar likväl som nutidens vardag för fodermarsk och beridare som varsamt hanterar det kulturarv som ryms innanför tegelmuren. Vi får följa med i förberedelserna inför högtidliga audienser när nya ambassadörer ska ackrediteras i träningen med häst och vagn på Djurgårdens grusvägar och vid kryssandet genom stadstrafiken med fyrspann parerande såväl barnvagnar paraplyer som grävskopor i full gång.
I ett generöst format med livfulla och vackra bilder och en spännande historia som rullas upp från det gamla Hovstallet på Helgeandsholmen till dagens moderna verksamhet med en väl fungerande kombination av hästekipage och elbilar kommer nu boken om hovstallet. Följ med in bakom fasaden!

Läs mer om Mild Nygren Gunilla H.m. Konungens Hovstall …...


Sök bästa pris på Mild Nygren Gunilla H.m. Konungens Hovstall … hos: