Mc Court FrankÄngeln På Sjunde Trappsteget

Mc Court FrankÄngeln På Sjunde Trappsteget
Mc Court FrankÄngeln På Sjunde Trappsteget
Beskrivning av Mc Court FrankÄngeln På Sjunde Trappsteget

Ängeln på sjunde trappsteget från 1996 är en av samtidslitteraturens mest älskade barndomsskildringar. Nu ges den ut på nytt för gamla läsare att återvända till och nya generationer att upptäcka.

”När jag ser tillbaka på min barndom förundrar det mig att jag klarade mig igenom den med livet i behåll. Det var naturligtvis en eländig barndom: en lycklig barndom är knappast värd något intresse. Värre än en normal eländig barndom är den irländska eländiga barndomen och än värre är den eländiga irländska katolska barndomen.”

Frank McCourt gör här en sensationell debut med en självbiografisk roman om sin irländska barndom. Han föddes 1930 av irländska föräldrar i New York och tillbringade där sina första fyra levnadsår innan familjen av släkten förpassades tillbaka till Irland och Limerick. Han växer upp i ofattbar fattigdom och misär men om detta berättar han med en sådan värme och humor att man som läsare blir helt förtrollad och man beundrar denne lille överlevares förmåga att njuta av de lyckliga stunderna i livet.

För Ängeln på sjunde trappsteget belönades Frank McCourt bl a med Pulitzer-priset National Book Critics Circle Award och de amerikanska bokhandlarnas främsta pris.
s

Läs mer om Mc Court FrankÄngeln På Sjunde Trappsteget...


Sök bästa pris på Mc Court FrankÄngeln På Sjunde Trappsteget hos: