Masoliver Michael Stockholm Gata För Gata – …

Masoliver Michael Stockholm Gata För Gata – …
Masoliver Michael Stockholm Gata För Gata – …
Beskrivning av Masoliver Michael Stockholm Gata För Gata – …

Det här är inget mindre än en lysande Stockholmsguide. Masoliver listar över 600 gatuadresser i stan och fyller boken med kuriosa kultur och fakta om dessa till synes anonyma portuppgångar. Allt från de väntade Lisbeth Salander-noteringarna till aha-upplevelser om husockupationer. En bok som verkligen får en att vilja utforska huvudstaden. Dessutom är boken inte bara för utsocknes turister här finns så pass mycket nytt att också den mest inbitna 08-bon garanterat hittar nånting nytt. Högsta betyg! Kommunalarbetaren

Guideböcker kan man aldrig få för många av och det är roligt med nya vinklar… Hela innerstan är med i boken som är föredömligt uppdelad med tydliga kartor. Eva-Karin Gyllenberg DN

En osannolikt innehållsrik guide till Stockholms innerstad! Be­sök brottsplatser kända film­inspelningsplatser författarhem – allt utmärkt på kartor. I boken är gatorna är ordnade i bokstavsordning i varje stadsdel så att du lätt kan hitta en viss gata och se vad som hänt där.

Visste du att punkbandet Sex Pistols hade en spelning i gamla Kårhuset? Eller att Lenin en tid bodde på Rörstrandsgatan? Är du nyfiken på var Milleniumfilmerna spelades in? Var Lisbeth Salander bodde? Kakelugnsmordet – var ägde det rum? Vilka platser besökte Beatles när de var här på 60-talet?

Läs om Stockholmsklassiska krogar byggnader fängelser avrättningsplatser – från medeltiden fram till våra dagar.

Boken innehåller många citat ur stockholmsskildringar.

Författaren har ägnat flera år åt att samla och sammanställa materialet. Vissa faktauppgifter har aldrig förut publicerats.

Boken kan läsas hemma eller tas med på stan för den som själv vill besöka en plats eller följa en utritad promenad. Allt finns utmärkt på kartor. Boken innehåller ett rikt bildmaterial i form av klassiska och nya filmaffischer löpsedlar gamla och nytagna stadsbilder porträttbilder bokomslag m.m.

[b]Michael Masoliver[/b] bor i Vasastan sedan 35 år. Han arbetar på en kommunikationsbyrå.

Läs mer om Masoliver Michael Stockholm Gata För Gata – …...


Sök bästa pris på Masoliver Michael Stockholm Gata För Gata – … hos: