Mangold Maud Pärlor Till Pappa

Mangold Maud Pärlor Till Pappa
Mangold Maud Pärlor Till Pappa
Beskrivning av Mangold Maud Pärlor Till Pappa

Liten björn med svåra frågor

Efter den vackra Trutsommar är Maud Mangold och Sassa Buregren aktuella med ännu en stark barnbok.

Sonja är en liten björn som längtar efter sin pappa. Han får inte komma hem. Det är mycket ledsamt att ha det så. Sonja bestämmer sig för att hälsa på Pappa hon ska ge honom ett pärlhalsband och kanske ställa den där frågan som är så svår att ställa den om varför Pappa försvann. Varför han bor i fängelset? För att hälsa på honom måste Sonja ta sig över svåra och hemska hinder. Hon går över vidd och sörja och får möta taggiga fiskar och den hemska slamgrumsarn. Men när Sonja tänker på Pappa vågar hon allt.

Pärlor till Pappa är en sorglig men också hoppingivande och stärkande bok för barn om hur det kan vara när en förälder plötsligt försvinner. Maud Mangold skriver tänkvärt om en liten björn med svåra frågor och Sassa Buregrens vackra och mörka illustrationer fångar varenda känslostämning.

Maud Mangold (f.1954) har tidigare skrivit en rad barn- och ungdomsböcker bland andra Glaspärleresan (Rabén & Sjögren 1999) och Fågelhjärtat (Rabén & Sjögren 2003) som båda ingår i serien Landet innanför.

Sassa Buregren (f.1953) är konstnär illustratör och författare och har bland annat gett ut Demokratihandboken (Tiden 2001) och Lilla feministhandboken (Tiden 2006)

Läs mer om Mangold Maud Pärlor Till Pappa...


Sök bästa pris på Mangold Maud Pärlor Till Pappa hos: