Malouf David Lösen

Malouf David Lösen
Malouf David Lösen
Beskrivning av Malouf David Lösen

En man som hämnas sin bäste vän och en far i sorg över sin döde son. En krigskämpe och en kung från motsatta läger båda upphöjda och nära gudarna vars lidanden ställs mot varandra och möts.

David Maloufs Lösen tar sin utgångspunkt i en av litteraturhistoriens mest kända passager: under kriget mellan Grekland och Troja dödas Patroklos av den trojanske prinsen Hektor och Achillevs dräper Hektor för att hämnas sin älskade vän. För att kunna få hem sin sons döda kropp bestämmer sig Trojas kung Priamos för en aldrig förr prövad taktik. På en kärra dragen av två mulåsnor i sällskap av en enkel körkarl beger han sig mot grekernas läger för att vädja till Achillevs.

Genom omskrivningar och tillägg kastar Lösen nytt ljus över Homeros Iliaden. Med sitt lyriska språk är det en berättelse om medmänsklighet och ödmjukhet och om hur alla står lika inför den personliga förlusten.

David Malouf född 1934 är en av Australiens mest framstående samtida författare. Han har skrivit både prosa lyrik och operalibretton och belönats med priser som Australia-Asia Literary Award International IMPAC Dublin Literary Award Prix Fémina Etranger och Los Angeles Times Book Award. Lösen som ursprungligen gavs ut år 2010 var Maloufs första roman på över tio år. Andra titlar i hans produktion är Ett förvandlat liv Remembering Babylon och The Conversations at Curlow Creek.

Läs mer om Malouf David Lösen...


Sök bästa pris på Malouf David Lösen hos: