Malm Thomas Det Gröna Hjärtat – Bilder Från …

Malm Thomas Det Gröna Hjärtat – Bilder Från …
Malm Thomas Det Gröna Hjärtat – Bilder Från …
Beskrivning av Malm Thomas Det Gröna Hjärtat – Bilder Från …

Den vackraste platsen i lärdomsstaden Lund är »Botan en botanisk trädgård med intressanta växter från jordens alla hörn. I denna praktfullt illustrerade bok tas vi under sakkunnig ledning med på en promenad genom fuktdrypande regnskogar kryddoftande medelhavssnår och torra öknar vi slår oss ned vid solspeglande näckrosdammar och beundrar träd som det växer tulpaner på allt inom murarna kring »Lunds gröna hjärta .
Ord och bild för oss nära kottepalmer blommande kaktusar djävulsnässlor skunkkallor insektsätande växter och orkidéer i de mest häpnadsväckande former och färgkombinationer. Samtidigt som vi får veta mycket om växters anpassningar i olika miljöer träder färgstarka personer fram ur historien inte minst den lundensiska. I växthus och rabatter möts botanik kulturhistoria äventyr och ett ständigt skiftande färgspel.
»Det gröna hjärtat är ett fyrverkeri av fotokonst och berättarglädje en önskebok för alla som är intresserade av växter trädgårdar och historia.

I bästa tvärvetenskapliga anda lyckas de båda Lundaprofessorerna Christer Lindberg och Thomas Malm fånga Botaniska trädgårdens skönhet och historia i text och bild.
-Per Lindström Sydsvenskan

Läs mer om Malm Thomas Det Gröna Hjärtat – Bilder Från …...


Sök bästa pris på Malm Thomas Det Gröna Hjärtat – Bilder Från … hos: