Magnusson David Purity

Magnusson David Purity
Magnusson David Purity
Beskrivning av Magnusson David Purity

David Magnussons fängslande porträtt ger en inblick i det växande amerikanska fenomenet Purity Ball en ceremoni där unga flickor lovar inför Gud att leva rena liv och förbli oskulder innan äktenskapet. I gengäld undertecknar fäderna ett löfte om att beskydda sina döttrars kyskhet – men också att själva leva oklanderligt som förebilder.

Med en storformatskamera har David Magnusson porträtterat fäder och döttrar som deltagit i Purity Ball-ceremonier i Louisiana Texas Colorado och Arizona. De är fotograferade och intervjuade i närheten av sina hem i kläderna de burit under ceremonin. Resultatet är en rättfram och omtumlande skildring av fäder och döttrar i ett religiöst Amerika bortom förenklingar och schabloner.

Jag ville skapa så vackra porträtt att flickorna och deras pappor själva skulle vara stolta över dem samtidigt som en betraktare från en annan kultur kan tolka exakt samma fotografier på ett helt annat sätt beroende på sin kulturella bakgrund.
¬-David Magnusson

Magnussons mångfaldigt prisbelönta Purity-projekt handlar om hur den kultur som omger oss påverkar våra värderingar. Genom att väcka frågor snarare än att ge svar ställer han våra egna – och våra uppfattningar av andras – normer på sin spets.

I boken berättar flickorna och deras fäder med egna ord om anledningen till sina beslut. Därför är dessa berättelser återgivna på sitt originalspråk engelska.

Läs mer om Magnusson David Purity...


Sök bästa pris på Magnusson David Purity hos: