Machiavelli Niccolò Florentinsk Historia

Machiavelli Niccolò Florentinsk Historia
Machiavelli Niccolò Florentinsk Historia
Beskrivning av Machiavelli Niccolò Florentinsk Historia

Med flödande berättarkonst skildrar Machiavelli i sin florentinska historia inte bara Florens och Toscanas historia utan i stor utsträckning hela Italiens under en period av tusen år från romarrikets fall på 400-talet till Lorenzo de Medicis död år 1492. Den präglas av ett engagemang och en inlevelse som kan få läsaren att känna sig som ögonvittne till historiska händelser. Den karakteriseras också av Machiavellis stora politiska erfarenhet främst från tiden 14981512 då han som sekreterare vid Andra kansliet ofta befann sig i händelsernas centrum.
Florentinsk historia är en rent politisk historia och den skrevs under en tid då källforskning i vår mening inte existerade. I ett väsentligt hänseende är den en typisk produkt av renässansen och av bestående historiskt värde: Machiavelli redogör inte bara för händelsernas gång; han söker ständigt människan individen bakom de politiska händelserna ett problem av ständig aktualitet.
Översättning Paul Enoksson

Detta är stor litteratur om viktiga år i Italiens historia. Tag och läs ni också! Tryggve Lundh Folket

’Florentinsk historia’ är förvånansvärt lättläst. Översättaren Paul Enoksson har också gjort ett gediget och beundransvärt arbete med språk en upplysande inledning och rikliga kommentarer. Lars Linder Dagens Nyheter

Läs mer om Machiavelli Niccolò Florentinsk Historia...


Sök bästa pris på Machiavelli Niccolò Florentinsk Historia hos: