Lytsy Anna Fru Freud Och Jag – En Historia O…

Lytsy Anna Fru Freud Och Jag – En Historia O…
Lytsy Anna Fru Freud Och Jag – En Historia O…
Beskrivning av Lytsy Anna Fru Freud Och Jag – En Historia O…

Fru Freud och jag är en historia i romanform om en kvinna i 30-årsåldern som lever i ett stormigt förhållande med konstnären Leo. Relationen präglas av ständiga sammandrabbningar och starka återföreningar. Det kvinnliga berättarjaget kämpar för att känna sig som en hel människa och kvinna tillsammans med Leo som hon uppfattar som sin andra hälft men det erotiskt laddade växelspelet mellan närhet och avståndstagande får med tiden ett allt högre pris. För att försöka reda ut sitt liv söker hon sig till psykoanalysen och under sju långa år går hon till fru Freud fyra gånger i veckan. Efter några år i psykoanalys får hon en kvinnlig arbetskamrat Nika. Förälskelsen är omedelbar och de erotiska mötena himlastormande. I samma veva blir hon gravid med Leo. De ständigt upprepade livsnödvändiga besöken hos fru Freud blir viktigare än någonsin för att försöka förstå och hantera det som sker. Samtidigt tar sig analysen en ny vändning: såväl berättarjaget som fru Freud får anledning att ifrågasätta sina invanda föreställningar om sexualitet och kvinnligt begär. Och långsamt finner jaget vägen till ett fullödigt liv där både kärlek sex och föräldraskap får plats.

Fru Freud och jag är en klassisk utvecklingsroman om ett jag som är med om livsavgörande händelser och förändras på vägen. Samtidigt är boken en initierad inifrånskildring av en psykoanalys och av det mirakel som en sådan kan vara på en människas vandring från att vara desperat sökande till att känna sig hel.

Fru Freud och jag är en stark smärtsam och bitsk roman på en gång en kärleksförklaring till och ett lustmord på psykoanalysen.

Anna Lytsy är journalist för fattare och föredragshållare. Fru Freud och jag är hennes fjortonde bok och andra roman.

Få svenska romanförfattare lyckas med konsten att skildra en angelägen historia utifrån ett starkt berättarjag med en helt igenom okonstlad och övertygande språkdräkt. Anna Lytsy är ett lysande undantag. Filippa Mannerheim BTJ-Häftet

Läs mer om Lytsy Anna Fru Freud Och Jag – En Historia O…...


Sök bästa pris på Lytsy Anna Fru Freud Och Jag – En Historia O… hos: