Lysén Svante Polarnattens Leende – Ett Vildm…

Lysén Svante Polarnattens Leende – Ett Vildm…
Lysén Svante Polarnattens Leende – Ett Vildm…
Beskrivning av Lysén Svante Polarnattens Leende – Ett Vildm…

Med isbjörnar som granne på Spetsbergen!

Läs denna spännande berättelse om ett verkligt vildmarksår på Spetsbergen. Hur är det att leva enbart på naturens villkor under så lång tid och med isbjörnar runt knutarna ett djur som ibland betraktas som världens farligaste rovdjur? Hur klarar man mat värme och annat som vi normalt tar för givet i vår del av världen? För att inte tala om den fyra månader långa polarnatten.

Förmodligen är det inte många som skulle kunna tänka sig att lämna civilisationen och bosätta sig på Spetsbergens karga nordkust under ett helt år. Men det var just vad Svante Lysén och hans dåvarande flickvän Leena Björklund gjorde. De bodde under dryga tretton månader mitt i isbjörnsland med allt vad det innebär.

Boken inleds med berättelsen om en spännande ensampaddling längs den stora öns västra kust den egentliga orsaken till vildmarksvistelsen året därpå.

Författare är Svante Lysén. I början på nittiotalet gav han sig iväg till Kanada för att leva i ödemarken under ett drygt år. Vistelsen gav mersmak och följdes av ytterligare två vildmarksår till norra Svalbard och östra Grönland.

Vid sidan av sin anställning som konservator på Göteborgs naturhistoriska museum arbetar Svante som naturfotograf/filmare föredragshållare frilansskribent och kajakguide. Han har tidigare gett ut boken Under frihetens himmel.

Förlag: Vildmarksbiblioteket.

Ur innehållet:
* En underbar natt
* Hur det hela började
* Arktiska byar
* Långpaddling
* Planering
* Farväl till civilisationen
* Färden
* Jakten efter boplats
* Nybyggarliv
* Mörkret faller
* Midvinter
* Ljusets återkomst
* Vårvinter
* Långfärder
* Snösmältning
* Ännu en sommar

Läs mer om Lysén Svante Polarnattens Leende – Ett Vildm…...


Sök bästa pris på Lysén Svante Polarnattens Leende – Ett Vildm… hos: