Louÿs Pierre Mammas Tre Flickor

Louÿs Pierre Mammas Tre Flickor
Louÿs Pierre Mammas Tre Flickor
Beskrivning av Louÿs Pierre Mammas Tre Flickor

Pierre Louÿs (1870-1925) var en av Frankrikes mest hyllade och lästa författare. Men redan 1901 tystnade han och övergick till att i hemlighet skriva pornografi.
Den mest berömda av hans underjordiska texter är romanen Trois filles de leur mère som publi­cerades efter hans död. Många från André Pieyre de Man­diargues till Susan Sontag har utpekat den som ett av den erotiska litteraturens allra främsta verk.
Mammas tre flickor är ett kammarspel som hand­lar om en ung students möte med en familj av prosti­tuerade: mamma Teresa och hennes dött­rar Charlotte Mauricette och Lili. Genom berättelsen får vi höra deras livs­historia och presenteras för upp­seendeväckande tablåer som får läsarens puls att stegras på mer än ett sätt.
Louÿs språk sprudlar av liv och energi inte minst i de makalösa dialogerna som har få motstycken i litteraturen. Hans erotiska fantasi är enastående upp­slagsrik och bitvis chockerande färggrann ännu i våra dagar.

Doktor C/M Edenborgs översättning av Trois filles et leur mère är den första till svenska. I efter­ordet berättas historien om Pierre Louÿs och hans verk. Vertigos utgåva är dessutom unik genom att vara den första någonsin att inkludera de tjugo etsningar av Louis-André Berthommé Saint-André som följde med 1926 års franska originalupplaga.

Läs mer om Louÿs Pierre Mammas Tre Flickor...


Sök bästa pris på Louÿs Pierre Mammas Tre Flickor hos: