Lönnaeus Olle Mike Larssons Rymliga Hjärta

Lönnaeus Olle Mike Larssons Rymliga Hjärta
Lönnaeus Olle Mike Larssons Rymliga Hjärta
Beskrivning av Lönnaeus Olle Mike Larssons Rymliga Hjärta

En man med rymligt hjärta och alltför kort stubin

Hur ska Mike Larsson få ordning på sitt eländiga liv? Hur gör man när man vill starta om på nytt och glömma allt som har varit? En historia om kärlek hopp och ond bråd död.

Mike Larsson har ett stort hjärta men en stubin lika kort som håret på hans snaggade hjässa. Därför har det mesta gått snett i hans 45-åriga liv. Men nu ska han bli en bra man. Nu ska Robin få en riktig farsa. Det är till Tomelilla på Österlen han beger sig när fängelsets portar öppnas. Där finns 14-årige Robin hos fosterföräldrarna Sune och Gunborg. Där bor också Mikes ende riktige vän Bubbelkungen i ett gammalt stenhus under ett kastanjeträd vars löv fläckats av sjukdom.
Mikes jobb på Boris skrotfirma för honom till en porrfilmsstudio i Lövestad och på ett mystiskt uppdrag i Litauen. I sin kamp för att vinna Robins hjärta tar han med sonen på motocross och på vådligt fiskafänge i Hanöbukten.

Så småningom korsas Mikes vägar med Amela en flyktingkvinna från Bosnien som ruvar på hämnd. För Mike Robin Amela och Bubbelkungen leder historien obevekligt mot ond bråd död. Men bortom det kanske det finns hopp om något nytt något vackert något att fylla ett rymligt hjärta med …

Olle Lönnaeus (f. 1957) är journalist på Sydsvenska Dagbladet där han skriver om politik i Sverige Europa och Mellanöstern. Han är bosatt i Lund men uppvuxen i Tomelilla. Olle Lönnaeus debuterade med Det som ska sonas som vann Svenska Deckarakademins debutantpris och Studieförbundet Vuxenskolans författarpris 2009. Uppföljaren Mike Larssons rymliga hjärta nominerades till årets bästa deckare 2010 och vann Sydsvenska Deckarpriset 2011. Olle Lönnaeus är utgiven i nio länder och har legat på topplistorna i Italien.
måste vara årets bästa titel alla kategorier
Skånska Dagbladet om Mike Larssons rymliga hjärta
Lite Hundraåringen-känsla.
Dagens Nyheter om Mike Larssons rymliga hjärta

Läs mer om Lönnaeus Olle Mike Larssons Rymliga Hjärta...


Sök bästa pris på Lönnaeus Olle Mike Larssons Rymliga Hjärta hos: