Lipsyte Sam Given

Lipsyte Sam Given
Lipsyte Sam Given
Beskrivning av Lipsyte Sam Given

Milo Burkes liv är försatt i fritt fall efter att han fått sparken från fundraisingavdelningen på ett tredje klassens universitet. Eller påbörjades fallet långt innan? Han skulle ju bli det amerikanska måleriets nya frälsare nu sörjer han ett arbete som han aldrig ens velat ha. Dessutom misstänker Milo att hans fru träffat en annan och att hans treårige son egentligen föraktar honom. Oväntat ges dock Milo möjligheten att återfå sin anställning. Allt han behöver göra är att uppvakta en potentiell sponsor som under oklara omständigheter efterfrågat hans inblandning. Men det Milo tror är fallets slutpunkt visar sig bara vara dess början.

Given (The Ask) är Sam Lipsytes fjärde bok och har hyllats av enig amerikansk kritikerkår som en såväl komisk som stilistisk fullträff. Det är en svart komedi som avhandlar allt från barnuppfostran till matlagningsprogram för dödsdömda.

Detta är den unga amerikanska romanen i dag och Sam Lipsyte är ett strålande exempel.
Jonas Thente DN

Visst svämmar bok- film- och musikbranschen över av skildringar av vilsna män. Men få lyckas som Sam Lipsyte att skildra dem så ömsint samtidigt som han skärskådar dem med röntgenblick. Det finns också ett försonande drag över människans tillkortakommanden som tilltalar från första till sista sidan i denna superba roman.
Upsala Nya Tidning

Läs mer om Lipsyte Sam Given...


Sök bästa pris på Lipsyte Sam Given hos: