Linton Magnus De Hatade – Om Radikalhögerns …

Linton Magnus De Hatade – Om Radikalhögerns …
Linton Magnus De Hatade – Om Radikalhögerns …
Beskrivning av Linton Magnus De Hatade – Om Radikalhögerns …

Med den ohyggliga massakern i Norge blev en aspekt av Europas högerradikala våg synlig för hela världen. Hur ser resten ut? Och hur har tillvaron förändrats för de minoriteter och kulturmarxister som lever i de länder där främlingsfientliga partier nu sätter tonen? Det här är ett skrämmande aktuellt reportage i vilket extremismens måltavlor själva talar.

Den 22 januari är det ett halvår sedan blodbadet på Utøya och hatet mot det mångkulturella samhället nådde helt nya nivåer. I den första svenska boken om terrorattentatet mot mångfaldens försvarare tecknar Magnus Linton ett skrämmande porträtt av en krisande kontinent där särskilt tre länder skakats om: Norge Ungern och Nederländerna. Vilka idéer och förändringar drev Breivik till psykosens rand? Hur mår romer i nynationalistiska Ungern? Vad säger slöjbärande kvinnor redan på flykt om islamofobins nya grepp om Nederländerna?

Det här är ett skrämmande aktuellt reportage i vilket extremismens måltavlor själva talar. Magnus Linton gör en triangelresa i ett Europa utan styrfart där en ekonomisk kris glider allt längre in i en politisk med oöverskådliga konsekvenser. Om som Angela Merkel hävdar det mångkulturella samhället har misslyckats hur ser då alternativet ut? Är Europa på väg dit?

De hatade är första boken i Atlas reportage-serien Vems Europa?

Magnus Linton är författare till flera kritikerrosade reportageböcker däribland de Augustnominerade Americanos och Cocaína.

Läs mer om Linton Magnus De Hatade – Om Radikalhögerns …...


Sök bästa pris på Linton Magnus De Hatade – Om Radikalhögerns … hos: