Lind Mecka En Pojke Som Alfredo

Lind Mecka En Pojke Som Alfredo
Lind Mecka En Pojke Som Alfredo
Beskrivning av Lind Mecka En Pojke Som Alfredo

Mecka Lind skriver om livet på gatorna i Moçambiques huvudstad Maputo. Alfredo och hans gäng bestående av pojkar i oika åldrar hjälps åt. Alla pengar och all mat de lyckas komma över redovisas för ledaren. Han ser till att pengarna omvandlas till mat och att alla delar lika.
En dag blir Alfredo påkörd av en bil. När han ligger ner kommer en rik vit kvinna och frågar hur han mår. Hon trotsar åskådarnas protester och tar med sig Alfredo hem. Där får han så mycket mat han orkar äta mot att kvinnan får måla av honom. Någon vecka senare ser han sitt porträtt i ett skyltfönster men en prislapp han bara vågat drömma om. Alfredo och hans gäng tycker att det är inte mer än rätt att Alfredo ska få en bit av kakan. Men när han ber kvinnan om pengar vänder hon honom ryggen. Gänget kanske hade struntat i kvinnan om det inte vore för lille Bettino yngst i gänget bara sex år gammal. Hans ena ben har blivit allvarligt brännskadat och han behöver akut hjälp.
Gängets ledare Carlos får så småningom en idé. På ett sätt som bara barn som har erfarenhet av gatan kan lyckas de få ihop så pass mycket pengar så att Bettino får medicin

Mecka Lind har tidigare skrivit bl a:
Anja tiggarbarn i Moskva som belönats med Primo Premio Concorso Nazionale di Letteratura (Italiens motsvarighet till Bokjury-priset)
Tims ängslan
Vem är Toffe?
Dojjan Bengtsson
Dojjan och Mozart

Läs mer om Lind Mecka En Pojke Som Alfredo...


Sök bästa pris på Lind Mecka En Pojke Som Alfredo hos: