Lesslie Marianne Bättre Minne – Så Behåller …

Lesslie Marianne Bättre Minne – Så Behåller …
Lesslie Marianne Bättre Minne – Så Behåller …
Beskrivning av Lesslie Marianne Bättre Minne – Så Behåller …

Ruttnande tång och förmultnande löv. Dofter för oss ofta tillbaka till barndomen. Det är minnen som vi behåller under en stor del av livet om vi får hålla oss friska. Redan vid fyrtio års ålder kan vi få problem med det korta minnet det som hände alldeles nyss. Går vi från ett rum till ett annat glömmer vi kanske vad vi skulle göra eller kommer inte ihåg vad vi ska handla till middagen. Alla har vi ett förhållande till våra minnen. Ju äldre vi blir desto viktigare är det att behålla minnet intakt.
Journalisten Marianne Lesslie fick problem med sitt närminne och gick igenom en stor demensundersökning som väckte ett brinnande intresse för hur minnet fungerar. Resultatet blev den här boken som presenterar det senaste inom minnesforskningen. Den innehåller även intervjuer med Elsie Johansson Kjell och Sten Espmark Sven Wollter Marianne Lindberg de Geer och Carl-Johan de Geer Stephan Mendel-Enk samt Sissela Kyle. De berättar alla tankeväckande om sina erfarenheter av minnet.

Marianne Lesslie är journalist och bor i Göteborg. Hon skriver bland annat om medicin och gör sociala reportage.
Det var när hennes eget minne plötsligt svek henne som hon tog kontakt med en minnesmottagning och hade turen att få delta i ett stort forskningsprojekt. Hon fann att kognitiva sjukdomar med Alzheimer i spetsen lurar på oss alla runt hörnet ju äldre vi blir. Marianne Lesslie fann att det går att förebygga minnessjukdomar genom att träna hjärnan och bygga upp den egna kognitiva reserven.

Läs mer om Lesslie Marianne Bättre Minne – Så Behåller …...


Sök bästa pris på Lesslie Marianne Bättre Minne – Så Behåller … hos: