Larsson Anita Domkyrkan I Lund – En Vandring…

Larsson Anita Domkyrkan I Lund – En Vandring…
Larsson Anita Domkyrkan I Lund – En Vandring…
Beskrivning av Larsson Anita Domkyrkan I Lund – En Vandring…

»Med denna bok har Lundadomen verkligen fått en vägvisare som tar den på allvar. Det som gör boken så lyckad är att den blandar den historiska översikten med fördjupningar i enskilda personers livsöden specifika föremåls historia eller vardagslivet i och utanför kyrkan under en viss period … Fotografierna är överdådiga. Helheten är så läsarvänlig att boken utmärkt fungerar också för ströläsning och bläddrande i soffhörnet. Biblitekstjänst

Domkyrkan i Lund denna tusenåriga katedral reser sig majestätiskt över den skånska slätten. Eva Helen Ulvros och Anita Larsson skildrar Lunds domkyrka ur olika perspektiv.

Vi får veta mycket om byggnadens historia och dess kulturhistoriskt värdefulla inventarier men också om gudstjänstliv och händelser i kyrkan under olika tider. Även personer som satt sitt avtryck i kyrkan under seklernas gång biskopar förmögna kvinnor och kungligheter lyfts fram. Lunds domkyrka en storslagen romansk katedral och en gång kyrkligt centrum för hela Norden är också nu en viktig mötesplats och ett riktmärke för dagens pilgrimer liksom den en gång var för medeltidens.

Domkyrkan är en av Sveriges mest berömda sevärdheter med ca 700.000 besök per år. Den har tre stjärnor i Guide Michelins turistguide och har av Vetenskapsradion utsetts till ett av Sveriges sju underverk. Domkyrkan är ett av Nordens främsta exempel på romansk byggnadskonst.

Om författarna:

Eva Helen Ulvros är professor i historia vid Lunds universitet. Hennes forskning är inriktad mot kultur- genus- och socialhistoria. Hon har skrivit ett flertal böcker som givits ut av Historiska Media. Boken Sophie Elkannominerades till Augustpriset 2001.

Anita Larsson är fil. kand och verksam som guide i Domkyrkan.

Läs mer om Larsson Anita Domkyrkan I Lund – En Vandring…...


Sök bästa pris på Larsson Anita Domkyrkan I Lund – En Vandring… hos: