Lappalainen Tomas Maffia (nyutgåva)

Lappalainen Tomas Maffia (nyutgåva)
Lappalainen Tomas Maffia (nyutgåva)
Beskrivning av Lappalainen Tomas Maffia (nyutgåva)

Tomas Lappalainens numera klassiska bok Maffia utkom första gången 1993. Men vad har hänt med Cosa Nostra sedan dess? I denna uppdaterade nyutgåva av boken beskriver Lappalainen hur striden mellan maffian och den italienska staten har utvecklats under de senaste decennierna. Dessutom skildrar han Cosa Nostras tentakler in i den problemtyngda italienska samhällsapparaten som blivit synliga i maffiarättegångarna mot den sjufaldige regeringschefen Giulio Andreotti och andra i kretsen kring den nuvarande premiärministern Silvio Berlusconi.
Boken beskriver den sicilianska maffian dess rötter blodiga historia och organisation dåden den utför kulturen kring den och det samhälle den skapat och inte minst de otaliga försöken att bekämpa den. Här beskrivs den våldsamma verkligheten bakom filmsuccéer som Gudfadern en tillvaro som på ett skrämmande sätt har kommit att normaliseras på Sicilien.

TOMAS LAPPALAINEN (f. 1958) är författare och har skrivit böckerna Italien Se Neapel och sedan dö Camorra och nu senast ´Ndrangheta en bok om maffian i Kalabrien. Med dessa verk har han etablerat sig som Sveriges främste kännare av italiensk maffia.


Det är en fin bok välskriven och oavbrutet intressant. För första gången på svenska tror jag är maffian förståelig.
Anders Ehnmark Expressen

Läs mer om Lappalainen Tomas Maffia (nyutgåva)...


Sök bästa pris på Lappalainen Tomas Maffia (nyutgåva) hos: