Lappalainen Tomas Camorra – En Bok Om Maffia…

Lappalainen Tomas Camorra – En Bok Om Maffia…
Lappalainen Tomas Camorra – En Bok Om Maffia…
Beskrivning av Lappalainen Tomas Camorra – En Bok Om Maffia…

Camorran i Neapel är Italiens äldsta maffia. Camorran mördar fler människor än den sicilianska maffian och krigen mellan dess olika klaner är intensivare och mer explosiva än maffiastriderna på Sicilien. Den egendom som staten beslagtar av camorran betingar större ekonomiska värden och fler döms för maffiabrott i Neapelregionen än på Sicilien. På senare tid har camorran moderniserats och lyckats bli en stark kraft i den globaliserade världsekonomin. Den är dessutom en del av den offentliga kulturen camorran vill synas och höras.

I Camorra en bok om maffian i Neapel analyseras camorran. Spåren leder tillbaka till antikens slaveri och gladiatorkamper i Neapelområdet men också till kriminella ikoner som Scarface och Gudfadern. Boken skildrar kvinnornas ofta betydande roll i klanerna katolska kyrkans relation till camorran samt likheter och skillnader med maffian på Sicilien. Som en röd tråd löper kampen om egendom i ett ojämlikt klassamhälle.

TOMAS LAPPALAINEN Tomas Lappalainen (f. 1958) är författare. Han har tidigare skrivit titlar som Maffia Italien samt Se Neapel och sedan dö.

Pressröster om boken:

spännande och väldokumenterat men samtidigt isande kusligt

Mats Gellerfelt Svenska Dagbladet

Med en obruten nyfikenhet fördjupar sig Lappalainen i rövarnas mått och steg.

Anders Ehnmark Expressen

Läs mer om Lappalainen Tomas Camorra – En Bok Om Maffia…...


Sök bästa pris på Lappalainen Tomas Camorra – En Bok Om Maffia… hos: