Läckberg Camilla Sjöjungfrun

Läckberg Camilla Sjöjungfrun
Läckberg Camilla Sjöjungfrun
Beskrivning av Läckberg Camilla Sjöjungfrun

En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att finna honom vet ingen om han är död eller levande. Efter fyra månader hittas han. Mördad fastfrusen i isen.

Fallet kompliceras när det avslöjas att en av hans bekanta författaren Christian Thydell under mer än ett års tid fått ta emot anonyma hotbrev. Christian står inför sitt stora genombrott och på releasefesten för sin roman Sjöjungfrun får han ytterligare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck som har hjälpt honom med manuset.

Christian försöker sedan bagatellisera alltihop och vägrar att gå till polisen men Erika smugglar med sig ett av breven och visar det för Patrik. Hon har anat att det är något som plågar Christian och hon är oroad över vad som kan hända.

Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad och skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket. Polisen inser snart att det finns ett samband mellanbreven och mordet och spåren för dem tillbaka i tiden

Sjöjungfrun är den sjätte boken i Camilla Läckbergs succéserie om Patrik Hedström och Erika Falck i Fjällbacka. Hittills har serien sålt i sammanlagt 2 miljoner exemplar och 2006 tilldelades hon Folkets litteraturpris.

Läs mer om Läckberg Camilla Sjöjungfrun...


Sök bästa pris på Läckberg Camilla Sjöjungfrun hos: