Küng Andres Ett Liv För Baltikum – Journalis…

Küng Andres Ett Liv För Baltikum – Journalis…
Küng Andres Ett Liv För Baltikum – Journalis…
Beskrivning av Küng Andres Ett Liv För Baltikum – Journalis…

Gå till till specialsida om Ett liv för Baltikum och Andres Küng: www.timbro.se/kung ->

Andres Küng är en av få som under Sovjettiden var övertygade om att Estland Lettland och Litauen skulle bli fria igen. I sina journalistiska memoarer berättar han om frihetskampen och det politiska spelet bakom frigörelsen. Boken är en lärorik studie av samhällsutveckling och debattklimat på båda sidor om Östersjön. Men den är också en självutlämnande skildring av uppväxten som flyktingbarn i Sverige den möjligen judiske fadern moderns död och intriger i press radio och TV.
Det är som segrare han berättar sin historia och segraren kan alltid vara förstående och förlåtande mot en del av dem som hade fel.
Men Kung triumferar inte han berättar med känsla humor och engagemang om en dröm som slog in. Drömmen om ett fritt Baltikum.

Andres Küng har ett rikt förflutet från radio TV dags- och fackpress och som författare till en lång rad böcker. Han har varit aktiv folkpartist ledamot av Sveriges riksdag och Estlands Kongress ordförande för Friheten i Sverige och Medborgarrättsrörelsen ledare för den Baltiska frihetskryssningen 1985 och en av initiativtagarna till Måndagsrörelsen till stöd för balterna 1990-91 samt rådgivare åt Estlands president och regering.

Läs mer om Küng Andres Ett Liv För Baltikum – Journalis…...


Sök bästa pris på Küng Andres Ett Liv För Baltikum – Journalis… hos: