Kriznik Heidi Marie Applåder – Roman

Kriznik Heidi Marie Applåder – Roman
Kriznik Heidi Marie Applåder – Roman
Beskrivning av Kriznik Heidi Marie Applåder – Roman

Heidi Marie Kriznik fick för denna debutroman Applåder – det norska debutantpriset Tarjei Vessas. Precis som sonen i berättelsen är Heidi Marie Krizniks mamma norska och hennes pappa också född i Polen. Författaren föddes i Norge 1970 och utbildad till socionom.

Sonen berättar historien om sin familj alltmedan pappan försvagas i lungcancer. De minns tillsammans familjens historia grannarna sjömannen Gerhard och husvagnssemestrarna. Pappan kom till Norge i slutet av femtiotalet från den polska landsbygden och fick genast anställning på Cirkus Arnardo. Där träffade han sin blivande fru och blev stormande kär. I cirkusvagnen hos Arnardo stannade de ända till deras son började skolan.

Det är en ömsint skildring i Chaplins anda där illusioner har stor betydelse och applåderas. Det man ser är inte samma sak som det man uppfattar. Sonen lär sig cirkustrix och pappan uppfattas som en polsk främling av sin omgivning. Efter cirkuslivet fortsätter han med tillfälliga arbeten och när sonen blir lite större börjar mamman som servitris på Guldfisken.

Författaren Heidi Marie Kriznik som här ger ut sin debutroman och har en liknande bakgrund som sonen i boken tycker att hårt arbete och kärleksfulla relationer är något som applåderas för lite i vårt samhälle.

Läs mer om Kriznik Heidi Marie Applåder – Roman...


Sök bästa pris på Kriznik Heidi Marie Applåder – Roman hos: