Koppel Hans Kungens Födelsedag

Koppel Hans Kungens Födelsedag
Koppel Hans Kungens Födelsedag
Beskrivning av Koppel Hans Kungens Födelsedag

Kungens födelsedag är Hans Koppels tredje och avslutande bok i en triptyk om människor som vill vara mer än de är. Huvudperson denna gång är kungen. Kungen dagdrömmer om att göra skillnad. Men vad ska en kung ta sig till i ett land som inte bjuder på minsta lilla statskupp ?
Samtidigt i Sverige: En livvakt tänker osunt mycket på Borlänge några unga miljöaktivister vill förändra världen en mansforskare lobbar hårt för att sälja sina floskler en ung stjärnadvokat vill mest bara ligga med sin man Maléne Norén har barnasinnet kvar. Och Elin fyller snart 110

Hans Koppel gjorde en liten sensationsdebut med kortromanen Vi i villa (2008). Boken är en träffsäker samhällssatir och en detaljskarp skildring av manlig medelklassångest och statushets i ett svenskt villasamhälle. I de översvallande recensionerna beskrevs den som sataniskt stilren kärnvapenbestyckad villaångest och ett litet mästerverk. I den andra boken Medicinen (2009) var det manliga perspektivet utbytt mot ett kvinnligt. Boken beskrevs som bitsk hysteriskt rolig elak och som en upplyftande studie av spelet mellan kollegorna på en arbetsplats.

Hans Koppel är pseudonym för Petter Lidbeck.


om Kungens födelsedag

osedvanlig förmåga att genom korthuggen dialog förmedla stor dramatik/ Helsingborgs Dagblad

Koppel är en mästare på att skildra samtiden och den vanliga människan. Han
gör det med knivskarp ironi och igenkänningsfaktorn är hög. Det är svårt att ha
tråkigt i hans sällskap…/ Bibliotekstjänst

dags att kliva ut på scenen och tacka för de väl förtjänta applåderna/ Sydsvenskan

Läs mer om Koppel Hans Kungens Födelsedag...


Sök bästa pris på Koppel Hans Kungens Födelsedag hos: